BANJALUKA, 15. novembra – Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Zoran Bulatović, koji je preminuo u 67. godini, biće sahranjen sutra u Kozarskoj Dubici.

Komemoracija će biti održana u 13 časova u zgradi opštine u Kozarskoj Dubici, a sahrana u 15 časova na Gradskom groblju.

– Glavni okružni javni tužilac Bulatović Zoran, naš dragi kolega i prijatelj preminuo je 14. novembra 2023. godine. Povodom nenadoknadivog gubitka porodici, rodbini i svim kolegama i prijateljima uvaženog glavnog okružnog javnog tužioca, kolektiv Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izražava iskreno saučešće – objavilo je OJT Banjaluka.

Zoran Bulatović diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 1979. godine, a pravosudni ispit položio je 1980. godine u Sarajevu. Pravosudnu karijeru je započeo u avgustu 1979. godine, na poziciji pripravnika u Opštinskom javnom tužilaštvu u Bosanskoj Dubici.

Po završetku pripravničkog staža nastavlja raditi kao zamjenik opštinskog javnog tužioca u istom tužilaštvu do 1982. godine. Za sudiju Opštinskog suda Bosanska Dubica izabran je 1982. godine.

Za tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci imenovan je 2004. godine a za zamjenika glavnog javnog tužioca imenovan je 2011. godine.

Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH 2021. godine, imenovan je za glavnog okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Bio je aktivan član Udruženja tužilaca Republike Srpske od 2005. godine.

(srpska info)