BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a oprez je neophodan na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina zbog opasnosti od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

 20190304074804_525770
Foto: N.N.

Zbog mogućih novih odrona, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Dabrac, saobraćaj je i dalje potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativni putni pravac Srpske Toplice-Čađavica, preko Manjače.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko samog nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice dva-Šargovac, zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani.

Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka, /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš, a zbog sanacije klizišta i na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 30. aprila je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, odnosno saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija dvosmjerno.

Zbog izgradnje i sprovođenja privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, izmijenjen je režim saobraćanja.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-4, dionica Banjaluka /pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica ulica Bulevar srpske vojske, Bulevar vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

Saobraćaj je zabranjen i svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase, zbog rekonstrukcije mosta.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično jednom trakom, zbog radova u tunelu Vranduk.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Saobraćaj za sve kategorije vozila obustavljen je na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, zbog radova u Hrvatskoj.

(https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Suvi-i-mjestimicno-vlazni-kolovozi/525770)