BANJALUKA, 31. decembra – Sve je spremno za doček Nove godine na banjalučkom Trgu Krajine, konstatovano je na sjednici Organizacionog odbora koja je održana danas u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Program proslave dječije Nove godine počinje sutra u 11 časova, kada će nastupiti Dječiji hor “Vrapčići” sa prijateljima. Najmlađim Banjalučanima srećnu Novu godinu u 12 časova poželjeće gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Doček Nove godine počeće u 20 časova, a Banjalučane će zabavljati Maja Tatić, bendovi “Tu i tamo” i “Balkan ekspres”, te Krajiški trubači, dok je za ponoć predviđen vatromet.

Na današnjem sastanku usvojen je i program obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru, koja će 13. januara, u ponoć, biti dočekana pred Kulturnim centrom Banski dvor.

Svečani program počeće u 20.30 nastupom Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka sa solistima, narodnim orkestrom Kulturno-umjetničkog društva mladih “Veselin Masleša” sa solistima i folklornim ansamblom, te Krajiškim trubačima, objavila je SRNA.

Veliki vatromet najaviće u 23.55 dolazak pravoslavne Nove godine, a u ponoć će početi moleban u Hramu Hrista Spasitelja.

Prema riječima gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića, sve dežurne službe su spremne za novogodišnju proslavu.

Trg Krajine će obezbjeđivati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a biće angažovane i dežurne službe Službe hitne medicinske pomoći, Vatrogasne jedinice, Gradske čistoće i “Elektrodistribucije”.

Gradonačelnik je apelovao na Banjalučane da za vrijeme predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva.

“Praznici koje ćemo proslaviti ne treba da obilježe neželjeni icidenti, u kojima bi neko zbog nesmotrenosti mogao da nastrada. Nije potrebno koristiti pirotehnička sredstva, jer se veselje može uljepšati uz prijatnu muziku i društvo, a biće kvalitetan program i na našem trgu”, istakao je Gavranović.

On je apelovao na vozače da tokom praznika ne voze pod dejstvom alkohola, odnosno da manje koriste vlastite automobile, a više javni prevoz, koji će u novogodišnjoj noći biti besplatan.