turizam

BANJA LUKA, 17. decembra – Smještajni kapaciteti kao i broj turista u Banjaluci stalno rastu, a grad na Vrbasu ima turističku ponudu kojom može da se ponosi.

Rečeno je ovo danas novinarima na svečanom prijemu Turističke organizacije grada (TOBL) na kojem su predstavili rezultate za ovu godinu.

Irena Radojević, direktorica Turističke organizacije grada, rekla je da se najviše ponose povećanjem naplate boravišne takse, te da su skoro uspjeli ispuniti godišnji plan koji je 28.000 KM.

“U 2020. godini nas očekuje puno dobrih projekata, među kojima je i predstavljanje kulturno-istorijskih momenata grada kroz glumačke performanse”, rekla je Radojevićeva.

Istakla je da u odnosu na prošlu godinu grad ove godine bilježi skoro dupli porast smještajnih kapaciteta.

“Sada imamo oko 3.500 kreveta u gradu, a očekujemo da će otvaranjem novih hotela ovaj broj porasti”, kazala je Radojevićeva.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke, rekao je da grad ima mnogo toga da ponudi i čime se treba ponositi.

“Grad svake godine daje oko 800.000 KM aerodromu u Mahovljanima da bi aerodrom mogao neometano da radi i da nam dolaze turisti”, rekao je Amidžić.

Dodao je da grad svakog gosta posmatra kao ambasadora koji će kada napusti grad ponijeti dobre impresije.

Neven Stanić, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, kazao je da grad bilježi konstantan rast broja dolazaka, noćenja kao i kapaciteta.

“Takođe važno je napomenuti, da bi turizam mogao da se razvija i raste, potrebno je da se redovno naplaćuje boravišna taksa, koja je od prošle godine povećana sa dvije na 2,5 KM”, zaključio je Stanić.

(Nezavisne)