BANJALUKA, 24. februara – Predstavnici Udruženja veterana Republike Srpske, koji protestuju u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”, najavili su za petak, 28. februara, formiranje svečanog stroja u Banjaluci, ukoliko predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Pantelija Ćurguz do tada ne podnese ostavku.

Veterani su pozvali Predsjedništvo i članove skupštine BORS-a da podnesu ostavku i omoguće da rukovođenje ovom organizacijom preuzme povjereništvo, koje bi bilo izabrano nakon formiranja svečanog stroja od prisutnih boraca, odnosno plenumom.

Štab za organizaciju, koji je danas pročitao zahtjeve, upozorio je da će, ukoliko do formiranja svečanog stroja oni ne budu ispunjeni, njihovi saborci prekinuti štrajk glađu i preduzeti “druge vidove borbe”.

Predsjednik Udruženja veterana Duško Vukotić rekao je da okupljeni veterani nijednim svojim potezom neće ugroziti Ustav Republike Srpske, objavila je SRNA.

Demobilisani borac Aco Prelić pozvao je Ćurguza da, ukoliko se još osjeća kao predsjednik BORS-a, u petak, 28. februara, u 13.00 časova dođe pred svečani stroj nezadovoljnih boraca i povede ih da traže svoja urušena prava.