Film “Toma”, nakon samo tri nedjelje prikazivanja, vidjelo je oko 500.000 gledalaca, međutim jednu grešku u ovom ostvarenju niko nije primijetio.

Naime, čuveni hit, pjesma Lepe Lukić, “Srce je moje violina”, koja se može čuti u filmu, a koju izvodi Olivera Bacić, nije ni postojala u vrijeme dok je Toma Zdravković bio živ.

Stoga, Lepa tu pjesmu nije mogla da pjeva na turnejama u to vrijeme, kako je to u filmu prikazano.

Ovo je potvrdila i sama Lepa Lukić. Ona je otkrila da je na to ranije ukazala i samom reditelju filma Draganu Bjelogrliću.

– Lijepo je to što je pjesma “Srce je moje violina” u filmu, ali ona je tek kasnije izašla. Tada sam pjevala po turnejama pjesmu “Od izvora dva putića”. Kompozitor filma je znao za to od početka, rekla sam im da je to greška. Međutim, Dragan Bjelogrlić je insistirao da ta pjesma bude izvedena u filmu za njegovu dušu – rekla je Lepa Lukić.

Inače, film “Toma” prvi je biografski film u novijoj domaćoj kinematografiji, čije linije priče prate lične uspone i padove jednog od najvećih pjevača, boema i umjetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji. Kako su nastale “Dotak’o sam dno života”, “Dva smo sveta različita”, “Ljiljana”, “Tužno leto”.

Na ovoj romantičnoj drami koja je snimana skoro šest mjeseci na lokacijma u Srbiji, Crnoj Gori i Americi radilo je više od 200 ljudi. Premijera ovog filma je održana 15. septembra u Sava centru, a bioskopima je na repertoarima od 16. septembra., piše Blic.

(Srpskainfo)