BANJALUKA, 13. decembra – Prijave putem besplatnih telefonskih linija, kao i putem info-mejla, a koje se odnose na sporne invalidske penzije, u posljednja tri dana su udesetostručene, potvrđeno je danas iz Fonda PIO.

Mladen Milić, direktor Fonda, nakon sjednice Upravnog odbora Fonda, rekao je da sve te prijave zaprime, obrade te odmah proslijede Upravi krim-policije MUP-a RS.

“Posebnu pažnju sada obraćamo na to što u nekim regionima imamo neuporedivo veliki procenat korisnika prava na invalidsku penziju u odnosu na ostale korisnike. Tako u Filijali Trebinje imamo više od 25 odsto korisnika prava na invalidsku penziju u ukupnoj strukturi”, rekao je Milić, objavile su Nezavisne novine.

On je pritom potvrdio da je dužnosti razriješen Milorad Kuzmanović, načelnik Odjeljenja za ocjenu radne sposobnosti u prvom stepenu, a na to mjesto je imenovan Milenko Pađen. Dužnosti je razriješen i Zoran Perduv, načelnik Odjeljenja za reviziju ocjena nalaza i mišljenja u prvom i drugom stepenu, a na tu funkciju imenovana je Milica Obradović.

Milorad Solaković, predsjednik Upravnog odbora (UO) Fonda PIO RS, rekao je da je UO na jučerašnjoj sjednici usvojio plan i program rada te institucije za narednu poslovnu godinu, kao i rebalans finansijskog plana za tekuću godinu.

Komentarišući nezakonitosti u vezi sa dodjelom invalidskih penzija, Solaković kaže da UO Fonda PIO osuđuje nezakonitosti.

“UO je donio zaključak da se daje podrška organima kriminalističke istrage za utvrđenje svih nezakonitosti. Takođe, zahtijeva se od odgovornih u Stručnoj službi Fonda da, što su činili i do sada, i dalje pružaju podršku istražnim organima”, kazao je Solaković.