vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) prije podne i tokom dana biće pretežno oblačno i suvo, uz uslove za slabu prolaznu kišu na sjeverozapadu i slab snijeg na planinama na istoku, te najvišu temperaturu do 14 stepeni Celzijusovih.

Poslije podne biće suvo i promjenljivo oblačno, sa sunčanim periodima, a na jugu sunčano i toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri i noći suvo, pretežno vedro, osim krajnjeg zapada, sjeverozapada i istoka gdje će biti više oblaka.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a krajem dana mijenja smjer na jugo, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od pet do 10, na sjeveru stepen dva više, na jugu do 14, a u planinama od dva stepena Celzijusova.

Temperatura izmjerena u 7 časova: Bjelašnica minus sedam stepeni Celzijusovih, Čemerno minus dva, Drvar, Šipovo, Drinić i Han Pijesak minus jedan, Ribnik, Doboj i Kalinovik nula, Tuzla, Zenica, Mrkonjić Grad, Sokolac i Bileća jedan, Banjaluka dva, Sarajevo, Nevesinje i Gacko tri, Prijedor, Bijeljina, Istočno Sarajevo, Višegrad, Srebrenica, Rudo i Trebinje četiri, Zvornik i Novi Grad pet, Neum osam i Mostar deset stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Čemerno 10 centimetara, Kalinovik pet i Han Pijesak dva centimetra.

(Srpskainfo)