DOBOJ– Teslićanin M. J. (20) nalazi se u bolnici u Doboju i pod policijskim nadzorom zbog sumnje da je u dvorištu sugrađanina J. S. (25) aktivirao ručnu bombu, saznaje “Glas Srpske”.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni M. J. je došao u konflikt sa J. S. u subotu uveče, nakon čega mu je došao ispred kuće i izvadio ručnu bombu.

Izvor blizak istrazi rekao je da je J. S. uočio M. J. sa bombom, te je izašao iz kuće i skočio na osumnjičenog u namjeri da mu otme bombu.

-On je istrčao, te dolazi do komešanja između  njih dvojice, nakon čega bomba pada na pod – rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da su uspjeli da bombu odgurnu od sebe, te je ona eksplodirala 10 metara od njih, ali su ipak zadobili manje povrede. 

-M. J. je zadobio povrenu noge, te je zadržan u bolnici u Doboju, dok je J. S. pušten kući – naveo je naš izvor.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su da rade na dokumentovanju krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

-Policijskoj stanici Teslić u subotu oko 22 časa prijavljeno je da je M. J. aktiviralo ručnu bombu ispred kuće oštećenog lica na području opštine Teslić, prilikom čega su navedeno lice i lice J. S. zadobila tjelesne povrede – saopštili su iz policije.

Dodali su da je u toku rad po navedenom a sve je pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Izvor: Glas Srpske