BANJALUKA, 31. decembra – Hitna pomoć i apoteka “Prvi maj” tokom predstojećih praznika biće na usluzi građanima 24 časa.

“Dežurni timovi Službe porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici radiće u dvije smjene od sedam do 20 časova”, rekla je u ponedjeljak Dušica Stanković, portparol Doma zdravlja.

Dodala je da će tokom 24 sata u Službi hitne pomoći dežurati i jedan stomatolog, dok će pedijatrijske ambulante raditi u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u Poliklinici.

“Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće od sedam do 20 časova na Poliklinici, a poslije toga u Službi hitne pomoći”, kaže ona. Svim onim građanima kojima tokom praznika zatrebaju lijekovi, na usluzi će biti dežurna apoteka “Prvi maj”. Apoteke “Zvijezda”, “Zmijanje”, “Lazarevo”, “Metropol”, “Borik” i “Starčevica” radiće od osam do 16.

Dežuraće i Vatrogasna brigada, dok će policija, kako je najavljeno, tokom novogodišnjih i božićnih praznika preduzeti pojačane aktivnosti. Tokom novogodišnje noći građani će moći besplatno da koriste gradski prevoz u periodu od 22 do 5.30. Što se tiče pekare “Žitopeka”, rekli su da će 31. decembra raditi do 21 čas, a pekoteke u Carice Milice i Bana Lazarevića radiće cijelu noć 31. decembar na 1. januar. Iz grupacije “Delhaize” su rekli da marketi “Maxi” i “Tempo” neće raditi 1. januara, ali hoće 2. januara od osam do 12.

Tokođe su nam ovo potvrdili i u “Mercatoru” za njihove markete na području grada, koji će raditi 2. januara od osam do 16 časova. Devet prodajnih objekata “Moj market” na sljedećim adresama: Sime Matavulja 2, Dragiše Vasića 16, Karađorđeva 81, Srđe Zlopogleđe bb, Vojvode Stepe Stepanovića 134 u blizini Rebrovačkog mosta, Gundulićeva 84, Starine Novaka 19 Obilićevo i Skendera Kulenovića 99, za vrijeme praznika radiće 24 časa.

Što se tiče mesnica, one neće raditi 1. januara, ali će zato raditi 2. januara u periodu od osam do 13 časova. Iz dragstora “Dragan” potvrdili su da će sve njihove trgovine za vrijeme praznika raditi 24 časa.

Topli radijatori

“Toplana” je najavila da će grijati punim kapacitetom za vrijeme predstojećih praznika.

“Grijaćemo 24 sata dnevno i građani ne treba da se brinu za toplotu u stanovima”, rekla je Žaklina Mijatović, portparol”Toplane”.