BANJA LUKA, 23. marta – Devedest jedan pijani vozač kažnjen je proteklog vikenda tokom regionalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju banjalučke policije.

Policijski službenici su kontrolisali 1.311 učesnika u saobraćaju, te je izvršeno alkotestiranje 1.297 vozača.

“Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisan je 91 vozač od čega, 48 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 27 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 12 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Osim toga, zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su tri “mlada vozača”, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

Po akcentu akcije izdano je 90 prekršajnih naloga i 39 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

(Nezavisne)