saobracaj

BANJA LUKA, 26. avgusta – Tokom vikenda na području Policijske uprave Banjaluka dogodile se četrdeset četiri saobraćajne nezgode u kojima je povrijeđeno trinaest lica.

U ulici Sime i Ilije Partala, 24.08. oko 20,30 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali D.V. iz Banjeluke putničkim automobilom pasat i sedamdesetpetogodišnji pješak koji je zadobio povrede.

Takođe, na regionalnom putu Prnjavor-Čelinac, u mjestu Drenova, opština Prnjavor, dogodila se saobraćajna nezgoda, slijetanje sa kolovoza putničkog automobila golf kojim je upravljao dvadesetčetvorogodišnji D.S. iz Prnjavora, koji je kao i dvadesetdvogodišnji suvozač zadobili povrede.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, da ne započinju i ne upravljaju u saobraćaju pod dejstvom alkohola i opijata, da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 (Banjaluka.net)