Fudbaleri Crvene zvezde su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno bijeli su golom Tomanea pobijedili Tiranu u gostima sa 1:0, a gol odluke postignut je u 61. minutu.

Nije Zvezda dobro otvorila utakmicu, a domaći su imali nekoliko opasnih prilika.

Prva opasnost za Zvezdu dogodila se u 19. minutu. Mladi Muči (19) bio je raspoložen za igru, a jednu loptu iskosa je umalo poslao iza leđa Borjana. Golman Zvezde je “poludio” na defanzivce jer nije bilo bloka, a lopta je prozujala pored lijeve stative njegovog gola.

u 34. minutu Hočalari je probao da iznenadi Borjana iz slobodnog udarca,. Bio je to vrlo opasan udarac, ali je golman Zvezde uspio vrhovima prstiju da skrene fudbal u korner.

Fudbaleri Crvene zvezde došli su u vođstvo u 61. minutu. Tomane je pogodio glavom nakon kornera i tako potvrdio da je prekid najveća prednost Zvezde! Nadvisio je defanzivce Tirane, a Najdovski je samo pogledom ispratio skok rivala.

Osam minuta kasnije ponovo je zaprijetila Tirana. Malo je falilo da domaćin šokira Zvezdu nakon nesporazuma Pankova i Milunovića. Dva štopera su loše komunicirala i izgubila loptu, a onda se ka golu sjurio internacionalac iz Gane, Kobina. Veliku je sreću imala Zvezda u ovoj situaciji, jer je domaći fudbaler šutirao visoko iznad prečke.

Do kraja utakmice Zvezda je kontrolisala igru, sporadično Tirana pokušavala da ugrozi gol tima iz Beograda, ali se rezultat nije mijenjao. Najopasnije je je bilo u posljednjim sekundama meča kada su domaćini dva puta pokušali, ali je Borjan bio siguran i sačuvao gol Zvezde.

(Srpskainfo)