BANJALUKA, 5. februara – U centru Banjaluke opljačkana su tri lica, od kojih je ukradeno ukupno 2.100 KM, potvrđeno je Srni u banjalučkom Centru javne bezbjednosti /CJB/.

Sve tri pljačke dogodile su se juče, a policija radi na rasvjetljavanju krivičnih djela i traga za počiniocima.

Nepoznati počinilac je sinoć oko 21.00 čas u Ulici Meše Selimovića u Banjaluci prišao s leđa jednoj Banjalučanki, gurnuo je, nakon čega je ona pala, a zatim joj je oteo torbicu u kojoj su bila dokumenta i 350 KM, objavila je SRNA.

Oko 10.00 časova na Trgu Krajine u centru Banjaluke kradljivac je od jedne žene ukrao novčanik u kojem je bilo 150 KM, dokumenta, bankovno karticu i kod za karticu. Kradljivac je nakon toga sa bankomata skinuo sa računa ove Banjalučanke 1.000 KM.

U Ulici Veselina Maslaše u Banjaluci oko 10.30 časova nepoznati počinilac je od jednog Banjalučanina ukrao novčanik u kojem je bilo 100 KM, dokumenta i bankovna kartica sa kodom, nakon čega je sa bankomata podigao 500 KM.

CJB Banjaluka skreće pažnju građanima da čuvaju brojeve pin kodova odvojeno od bankovnih kartica, da bi, u slučaju krađe kartice, spriječili podizanje novca sa bankomata.