Branislav Jokić, otac srpskog košarkaša Nikole Jokića, otkrio je tri razloga zbog kojih njegov sin neće igrati za reprezentaciju Srbije ovog ljeta.

Aktuelni MVP NBA lige odlučio je da ovog ljeta ne igra kvalifikacije za Olimpijske igre i Olimpijske igre ako se Srbija plasira u Tokio.

U razgovoru za televiziju K1, Branislav Jokić rekao je da postoje tri razloga koja opravdavaju njegovo neigranje.

-Moj stav je da mi kao porodica ne pričamo, vi ste prvi kojima pričam duže. Ima tri-četiri stvari koje su uticale na njegovu odluku. Klub njemu ne može da zabrani da igra za reprezentaciju, ali isto kaže ako ikako možeš mesec dana da ne uzimaš loptu u ruke, nemoj da ideš u salu, mjesec dana se metntalno i fizički oporavi. On bi već sa morao da bude na pripremama i ne bi ispoštovao jedan deo”, kaže Branislav Jokić i nastavlja:Drugi deo je mentalno stanje, gdje je on meni rekao: ‘Tata, mene sve živo boli. Jednostavno ne mogu’. Kada u glavi nisi spreman, teško ćeš nešto da pružiš na terenu!”.

Što se tiče trećeg razloga…

-Treća velika stvar, najljepša, treba da postane otac. Poslije toga treba da se vrati u Ameriku da mu se žena tamo porodi zbog raznih stvari, da ne objašnjavam. Snajka ne smije da leti avionom kasnije, znači moraju da idu ranije…. To su sve te stvari. Neka to razume kako hoće. Njegova odluka je takva i mi smo tu da ga podržimo! Uvek ima normalnih ljudi i onih kojima sve smeta u državi – zaključio je Branislav Jokić.

(Srpskainfo)