elektrokrajina

BANJA LUKA, 01. oktobra – Banjalučko preduzeće “Elektrokrajina” počelo je realizaciju velikog trogodišnjeg projekta modernizacije distributivne mreže, ukupne vrijednosti od gotovo 30 miliona KM, koji će biti finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/.

U prvoj fazi predviđena je rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove mreže za više desetina hiljada kupaca na području zapadnog i sjeverozapadnog dijela Republike Srpske, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.

U drugoj fazi predviđeno je izmještanje mjernih mjesta iz objekata potrošnje i ugradnja brojila sa daljinskim očitavanjem potrošnje.

U Upravi “Elektrokrajine” ističu da je cilj projekta obezbjeđenje kvalitetnije isporuke električne energije za domaćinstva i privredu, povećanje efikasnosti obračuna i naplate, te značajno smanjenje distributivnih gubitaka preduzeća.

Domaće firme “Elnos BL” i “Elektroobnova” počeli su sa rekonstrukcijom mreže na području Gradiške, Novog Grada, Mrkonjić Grada, Šipova i Prnjavora.

“Elektrokrajina” je najveće elektrodistributivno preduzeće u Republici Srpskoj koje električnom energijom snabdijeva više od 250.000 kupaca na području tri grada i 18 opština.

(Srna)