BANJA LUKA, 03. januaraBanjaluka bi mogla da bude domaćin jednog od najvećih biciklističkih karavana na svijetu, etape trke Tur de Frans. Imamo dobre preporuke, tradiciju u organizaciji trka i uz stvaranje uslova za godinu ili dvije možemo da ugostimo najbolje svjetske bicikliste. Izjavio je ovo direktor trke Banjaluka – Beograd, biciklistički as Vladimir Kuvalja pošto je od direktora treće po veličini sportske manifestacije u svijetu Tur de Frans Kristijana Prudoma dobio pozitivan odgovor.

Na nedavno održanom sastanku u rezidenciji Ambasade Francuske u BiH, pored projekta za iduću godinu u Sarajevu, predočen je plan o dolasku Tur de Fransa u Banjaluku, samim tim bio bi obuhvaćen dio regiona Srbija i Hrvatska.

– Trenutno smo u pregovorima sa ovim zemljama kako bi zajednički djelovali. Želim da Banjaluka bude ciljno mjesto jedne etape i sutradan da etapa startuje iz Banjaluke. To bi bila velika promocija. Tur de Frans je među najgledanijim sportskim događajima u svijetu. Nju prati 12.000 novinara, oko 200.000 stalnih gledalaca i navijača koji putuju sa ovim karavanom. Iz Banjaluke bi otišlo 180 minuta slike na čuvenom TV kanalu Euro sport. Podaci govore da grad u kojem se to dešava zaradi više od 3.000.000 evra od turista, ekipa, raznih gostiju… – ističe Kuvalja.

Ističe da su promocija grada i novčana dobit istinski cilj.

– Ubijedili smo organizatore Tur de Fransa da mi to možemo uraditi i da želimo. Red da se dobije organizacija je dugačak. Mi smo na dobrom putu i iskoristićemo veze da se sve ubrza. Kad budemo spremni, Tur dolazi – kaže Kuvalja.

Zahvaljujući dobroj organizaciji jednog od najvećih sportskih događaja u BiH, Biciklističke trke Banjaluka – Beograd, koja će biti održana osmi put zaredom, generalni direktor Trke Vladimir Kuvalja došao je u krug organizatora najvećih biciklističkih trka u svijetu, objavio je Glas Srpske.

– Banjaluka ima svoje mjesto u svijetu biciklizma i na nama je da ga zadržimo. Biciklizam je promovisao ovaj grad, ali dovođenje velikog Tur de Fransa daće novu dimenziju. Na razgovorima u Parizu ljudi koji organizuju Tur izrazili su želju da dođu u Banjaluku kako bi mi pomogli u promovisanju biciklizma u ovom dijelu Evrope – dodao je Kuvalja.

Francuzi

Kuvalja ističe da je poslije samo nekoliko mjeseci od prvog kontakta direktor Tur de Fransa došao u BiH.

– Veliku zahvalnost dugujemo Ambasadi Francuske, ambasadoru Rolanu Žilu, inače velikom zaljubljeniku u biciklistički sport i njegovoj supruzi Klaudiji Sarseroni, višestrukoj svjetskoj prvakinji u biciklizmu koji su posljednjih nekoliko godina članovi organizacionog odbora trke Banjaluka – Beograd – kazao je Kuvalja.

Prudom

Direktor treće po veličini sportske manifestacije u svijetu Tur de Frans Kristijan Prudom boravio je u BiH.

– Ovo je prva zvanična posjeta jednoj zemlji bivše Jugoslavije. To je za nas čast da predstavnik najveće biciklističke trke dođe u našu zemlju i da nam pruži podršku u razvoju biciklizma kod nas – rekao je Kuvalja.


Novum
Novum
Novum
Novum