​BANJA LUKA, 23. aprila – Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka Jovan Stojičić rekao je da je ova uprava izuzela iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na smrt trudnice iz Banjaluke, te dodao da je ona dostavljena banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu koje vodi istragu o ovom slučaju.

“Ukoliko ovo tužilaštvo bude cijenilo da na bazi onih činjenica koje smo im ostavili, te medicinske dokumentacije, postoje elementi krivičnog djela, pretpostavljam da će se obratiti Policijskoj upravi Banjaluka radi, eventualno, preduzimanja nekih drugih mjera”, rekao je Stojičić novinarima u Banjaluci.

Stojičić je dodao da još nije bilo saslušavanja lica koja bi, eventualno, mogla da budu dovedena u vezu sa ovim slučajem.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naredio je u utorak, 21. aprila, da se izvrši obdukcija tijela preminule trudnice iz Banjaluke čiji su inicijali I.M.

Banjalučka policija je u subotu, 18. aprila, postupila po prijavi da je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula trudnica, te o ovome obavijestila dežurnog tužioca.

Dežurni tužilac je naredio da se dostavi zahtjev UKC-u radi dostavljanja medicinske dokumentacije.

(Nezavisne)