??????????????????????????????

Proslavljeni trener Radomir Antić preminuo je u 72. godini života, objavio je Atletiko Madrid, klub sa kojim je srpski stručnjak ostvario najveće uspjehe u karijeri.

Sa Atletikom je osvojio prvenstvo i Kup Kralja u sezoni 1995/96.

– Porodica našeg kluba žali zbog smrti jednog od naših legendarnih trenera, Radomira Antića. Zauvek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru – saopštio je madridski klub.

 Srpski stručnjak je tokom karijere vodio sva tri španska velikana, Barselonu, Atletiko i Real Madrid, a bio je i selektor Srbije koju je vodio na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.Antić je rođen u Žitištu, igrao za Slobodu iz Užica, Partizan, Fenerbahče, Saragosu i Luton. Svjetsku slavu je stekao kao trener, jedan od najboljih na svijetu 90-ih godina prošlog vijeka.

Počeo je u Saragosi, a Real je preuzeo u martu 1991. godine i vodio ga do januara naredne godine. Otkaz je, neočekivano, dobio iako je “Kraljevski klub” bio prvi na tabeli Primere sa sedam bodova više od Barselone. Njegov nasljednik Leo Benhaker je izgubio prednost i titula je otišla u Kataloniju.

Najveće uspjehe ostvario je u Atletiku, a sezona 1995/96. godine ostaće zapamćena kao jedna od najuspješnijih u istoriji kluba kad su pod njegovim vođstvom osvojili “duplu krunu”.

Nakon odlaska iz Atletika, vodio je Ovijedo, pa Barselonu (od januara 2003. do kraja te sezone), Seltu, a Srbiju je preuzeo 2008. i dominantno je odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Smijenjen je nakon Mundijala, a trenersku karijeru završio je u Kini 2015. godine.

(Srpskainfo)