BANJA LUKA, 03. novembra – Bojan Mrđenović (31), zvani Krule, iz Banjaluke, koji je policiji poznat odranije, uhapšen je juče u ovom gradu, pošto je za njim zbog krađe raspisana Centralna potjernica, potvrdili su izvori “Nezavisnih”.

Uz navođenje njegovih inicijala, iz PU Banjaluka rekli su da je predat u Okružni centar sudske policije Banjaluka na njihovo dalje postupanje.

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je početkom ove godine optužnicu protiv Mrđenovića, a koja ga tereti za seriju krađa.

Kako se navodi, Mrđenović i njegov sugrađanin Dragan M. (46), koji je takođe obuhvaćen optužnicom, su na Božić ove godine u prodavnici u Ulici Sime Matavulja ukrali tri flaše viskija, vrijednosti 80 KM, nakon čega su pobjegli, a potom su ta ukradena pića prodali nepoznatim prolaznicima za 30 KM.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Mrđenović nije mirovao ni dan kasnije pa je tako 8. januara naveče u prodavnici u Ulici Svetozara Markovića ukrao tri flaše viskija, vrijednosti 180 KM, te pobjegao, a zatim ukradena pića prodao nepoznatim prolaznicima za 40 maraka.

Mrđenović je optužen i da je tu istu veče u jednoj prodavnici ukrao još dvije flaše viskija, vrijednosti 35,50 KM, te ih prodao za 10 maraka.

Sudeći po optužnici, on je “operisao” i 17. januara naveče, pošto je u prodavnici u Ulici Skendera Kulenovića ukrao jednu flašu jegera te dvije boce energetskog pića.

Potom je, kako se dodaje, sutradan, 18. januara, u prodavnici u Karađorđevoj ulici ukrao 13 patrona za brijanje, vrijednosti 272,57 KM, te ih prodao za 50 KM.

(Nezavisne)