BANJALUKA, 15. januara – Nakon 30 dana novogodišnjeg ugođaja na Trgu Krajine, sinoć je u Veseloj kući zatvoren Zimzograd, a nagrade za najbolje domaćine odnijeli su Pastirska kuća i Casa Bianca.

“Nagrade za najbolje domaćine birali su isključivo izlagači između sebe, a agencije MINT i Demofest su odlučile da pobjednici iduće godine dobiju 50 odsto popusta za iznajmljivanje kućica”, rekla je Jelena Babić, PR Zimzograda.

Proteklih mjesec dana svečano okićene 24 kućice Zimzograda razveseljavale su Banjalučane nudeći različit sadržaj. U njima se prodavala hrana iz gradskih restorana, peciva banjalučkih pekara, kuvala se rakija i vino, kafa, čaj i topla čokolada.

Najmlađi su uživali u posebno dizajniranim Zimzograd paketićima, ali i u luna parku, autićima…
Posebna čar Zimzograda bila je Vesela kuća u kojoj su proteklih 30 dana oranizovane najluđe žurke.

Pored svakodnevnih svirki domaćih i regionalnih cover bendova, za dobru zabavu bili su zaduženi i tamburaši, objavio portal Banjaluka-Info.

Milena Đekić, direktorka agencije MINT kaže da je zadovoljna ishodom prvog Zimzograda.

“Hiljade ljudi je prošlo kroz Zimzograd. Ispalo je bolje od očekivanog. Bili smo pioniri u ovom projektu, a sada smo zreliji za novo iskustvo i dobili smo savjete kako da budemo još bolji narednih godina. Ovaj Zimzograd pamtićemo po sjajnoj novogodišnjoj atmosferi na Trgu Krajine, Djeda Mrazu u Dječijoj kući sa kojim se slikalo oko 7000 mališana, te nezaboravnim koncertima u Veseloj kući. Dijelili smo paketiće za djecu koja žive sa dijabetesom uz pomoć kompanije Novonordisk, a sa Coca-Colom smo skupljali igračke za nezbrinutu djecu”, dodaje Đekićeva.

Predsjednik Turističke zajednice Banjaluke, Ostoja Barašin izjavio je za MONDO da je grad ispunio čaroliju koju je obećao građanima.

“U potpunosti smo realizovali naše ciljeve i ispunili sva očekivanja, a sada smo obavezni da napravimo veći i sadržajniji Zimzograd naredne godine”

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka, Zoran Novakovićističe da je veliki broj turista posjetio Banjaluku tokom praznika.

“Za ovakve sadržaje Grad će uvijek naći sredstva podrške”, kazao je Novaković.

Uoči otvaranja Zimzograda najavljeno je da će prihod od projekta biti uložen u izgradnju dječijeg parka.

Milena Đekić ističe da će tokom narednih dana biti poznato više informacija o tome.

“Još uvijek nismo sabrali sve prihode. Od Grada čekamo lokaciju koja će nam biti dodijeljena za izgradnju parka i javno ćemo ozvaničiti koji su to ostvareni prihodi kao i gdje će biti lokacija tog parka”

Građani su uglavnom bili zadovoljni sa dešavanjima u Zimzogradu.

“Odlično je sve bilo. Predlažem naredne godine još više dešavanja za djecu. Bilo bi odlično kada bi se organizovala igraonica”, rekla je Banjalučanka Mirela Miladić.