BANJA LUKA, 14. septembra – Banjalučka policija je protekle subote 12. septembra izvršila kontrolu ugostiteljskog objekta u vlasništvu T.S. iz Banjaluke a tom prilikom je utvrđeno da objekat radi nakon završetka propisanog radnog vremena, čime je prekršena Odluka Republičkog štaba za vanredne situacije, saopštila je PU Banjaluka.

“Nezavisne novine” nezvanično saznaju da se radi o banjalučkoj roštiljnici “Biljana”.

Prilikom kontrole u roštiljnici je zatečeno oko stotinu osoba a o svemu su obaviješteni Komunalna policija, Republička uprava za inspekcijske poslove i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, policija je takođe u nedjelju 13. septembra izvršila “racije” u više ugostiteljskih objekata u Laktašima u cilju kontrole poštovanja propisanih mjera od strane Republičkog štaba za vanredne situacije, pri čemu su u dva ugostiteljska objekta utvrđene su nepravilnosti. S obzirom da su prekršene odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uputstva Instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, kako je saopšteno, slijedi izricanje sankcija od strane nadležnih organa.

(Nezavisne)