BANJALUKA, 20. maja – U Klinički centar Banjaluka danas je primljena beba u inkubatoru i trudnica, koji su prevezeni helikopterom iz Bijeljine.

Beba je smještena u Odjeljenje intenzivne njege Klinike za dječije bolesti i njeno zdravstveno stanje je stabilno.

Trudnica je smještena u Kliniku za ginekolgiju i akušerstvo Kliničkog centra u koji je danas primljeno više od 120 pacijenata dovezenih iz poplavama ugroženih područja RS.

Svi pacijenti su zbrinuti, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno, objavila je SRNA.

Klinički centar Banjaluka raspolaže dovoljnim količinama lijekova i medicinskih sredstava, a ljudski i tehnički kapaciteti prilagođeni su posebnom režimu rada.

‘’Pored našeg redovnog rada, bili smo u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite RS i sa Kabinetom predsjednice Vlade RS kako bismo omogućili stalno snabdijevanje lijekovima i medicinskim sredstvima ugrožene bolnice Šamac, Bijeljina i Doboj. Zahvaljujući odličnoj komunikaciji sa Helikopterskim servisom RS, sa heliodroma Kliničkog centra Banjaluka je u ugrožena područja RS prevezeno više stotina paketa pomoći, u više od stotinu letova helikoptera. Jučerašnji dan i nešto mirniju situaciju smo iskoristili kako bismo dopunili zalihe Kliničkog centra. I dalje smo spremni da snabdijevamo ugrožene bolnice lijekovima – rekao je generalni direktor Kliničkog centra Banjalua Duško Račić.

Pacijente iz poplavljenih područja RS koji su zbrinuti u Kliničkom centru Banja Luka danas je posjetio ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić koji je rekao da je izuzetno zadovoljan radom i zalaganjem zdravstvenih radnika u vanrednoj situaciji.