BANJA LUKA, 21. jula – Novo dječje igralište u Lazarevu, locirano u blizini Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, biće izgrađeno za dvadesetak dana, u okviru velike akcije u kojoj je, u posljednje četiri godine, podignuto 26 igrališta na području Banjaluke, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Iz ovog odjeljenja dodaju da će igralište biti savremeno opremljeno i da je namijenjeno za djecu od jedne do šest godina.

– Površina igrališta iznosi oko 500 kvadratnih metara, a od sprava biće postavljeni ljuljaška, klackalica, njihalica sa oprugom, ljuljaška za djecu sa otežanim kretanjem, brojalica, vozić od trupaca, tunel kao i mini toranj sa toboganom koji će biti postavljen u centralnom dijelu igrališta. Uz krug igrališta planirano je i postavljanje klupa i korpi za otpatke – ističu iz nadležno odjeljenja.

Gradnju ovog igrališta zajednički finansiraju Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i Grad Banjaluka, a vrijednost radova iznosi 61.600 KM.

U protekle četiri godine, u Banjaluci je izgrađeno 26 dječijih igrališta, u saradnji sa društveno odgvornim kompanijama, institucijama i međunarodnim organizacijama.

(Srpskainfo)