Modna prodavnica Blum-Jant, koja se nalazi u Njemačkoj počela je da prodaje toaletni papir i druge neophodne artikle, kako bi uprkos merama koje je njemačka vlada donijela u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, mogla da nastavi sa radom.

Vlasnik butika Marsel Jant pričao je o promjenama u modnoj kući Blum-Jant nakon što je radnja ponovo otvorena kao “prodavnica toaletnog papira”.

“Kao prodavac, uvijek pokušavate da svoje proizvode optimizujete na ekonomski način, pa smo uradili analizu tržišta i otkrili da je glavni proizvod koji se koristi tokom epidemije u Njemačkoj toaletni papir”, objasnio je Jant i dodao:

“Kao prodavnica odjeće, morali smo da se zatvorimo i jedini način da nastavimo sa poslovanjem bila je reorganizacija asortimana. Neprioritetne prodavnice zatvorile su vrata za kupce nakon što je u pokrajini Baden-Virtemberg, tri dana zaredom, broj novozaraženih korona virusom bio preko 100 na 100.000 stanovnika.”

Podsjećanja radi, Njemačka produžava restrikcije na još mjesec dana i uvodi još neke stroge mjere tokom pet dana vaskršnjih praznika u nastojanju da zaustavi širenje korona virusa. U te mjere se između ostalog ubrajaju i stroga ograničenja kontakta, zatvaranje ugostiteljskih objekata, sportskih i institucija kulture, kao i ograničenja putovanja.

(Nezavisne)