Trinaest policajaca i sedam civila povrijeđeno je tokom protesta i nereda ispred Skupštine Srbije i svi su prevezeni na VMA, rečeno je za RTS u Hitnoj pomoći.

Tanjugu je jutros rečeno da su ekipe Hitne pomoći intervenisale više od 20 puta tokom noći, u dijelu oko Narodne skupštine, gdje su održani protesti.

Na beogradskim ulicama su zapaljeni kontejneri, smeće, polomljeni saobraćajni znaci, uništene žardinjere, kamenje, zapaljeni policijski automobili, nekoliko slomljenih izloga.

Policija je nešto prije dva sata ujutru rastjerala demonstrante, najprije ispred Skupštine Srbije, a potom i grupe koje su bile na Trgu Nikole Pašića u Pionirskom parku i u Bulevaru Kralja Aleksandra

Vrata Doma narodne skupštine i dalje obezbjeđuje veliki broj pripadnika policije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da najoštrije osuđuje vandalizam poličara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju sa najtežim udarom virusa Kovid 19 od početka pandemije.

Ona je istakla da broj novozaraženih u svijetu svakoga dana raste, zbog čega je važno da svi budu jedinstveni i pruže neophodnu podršku zdravstvenim radnicima koji se, kaže, predano bore za svaki život u Srbiji.

(banjaluka.net)