BANJALUKA, 28. novembra – Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske i Auto-moto društvo Banjaluka pozivaju vozače da u petak, 29. novembra, svojim vozilima dođu na autodrom “Zalužani” gdje će na pripremljenoj stazi moći besplatno da isprobaju vožnju na snijegu, pod kontrolom stručnjaka AMS-a.

Iz AMS Srpske je saopšteno da će vozači, u okviru akcije “Vozači, probajte vožnju na prvom snijegu”, imati mogućnost da uoče na koji način se pokreće vozilo iz mjesta, kakva je vožnja po klizavom putu, koje je potrebno bezbjedno odstojanje, način vožnje u krivini, kočenje i zaustavljanje, objavila je SRNA.

Tokom probnih vožnji na snijegu u petak od 11 do 15 časova biće održana i demonstracija pravilnog postavljanja lanaca na gume, kao i vožnje po stazi sa lancima i bez lanaca.

Iz AMS-a napominju da vožnju po snijegu na stazi mogu isprobati svi zainteresovani građani sa vozačkom dozvolom i vlastitim registrovanim vozilom, bez obzira na dužinu vozačkog staža i iskustvo.

Posebno su pozvani mladi vozači, a mogućnost da obuče kandidate za vožnju na snijegu po stazi u Zalužanima u petak će imati i auto škole, odnosno instruktori vožnje iz Banjaluke.