BANJA LUKA, 16. jula – U namjeri da se sugrađanima omoguće novi sportsko-rekreativni sadržaji, ovih dana pokrenute su aktivnosti za izgradnju novih teretana za vježbanje na otvorenom u više banjalučkih naselja, saopštila je Gradska uprava.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u planu je gradnja teretana kod područne škole u Priječanima, zatim u Boriku u neposrednoj blizini košarkaškog igrališta i na Pobrđu kod crkve.

“Ovih dana izabrana je projektantska kuća za izradu idejnih projekata i urbanističko-tehničkih uslova za ove nove teretane”, naveli su iz odjeljenja.

Napominju da se kod izbora lokacija za nove teretane, vodi računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

Odnedavno su nova mjesta za vježbanje na otvorenom dostupna i stanovnicima Obilićeva i Česme.

Zadnjih nekoliko godina teretane su sagrađene i u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, u naselju Sime Matavulja, na Starčevici, u Lazarevu i u krugu sportsko-rekreativnog centra “Akvana”.

(Nezavisne)