centar

BANJA LUKA, 31. avgusta – Rekonstrukcija pješačke zone, na dionici između Banskog dvora i Palate Republike, u okviru radova vrijednih 1,28 miliona KM trebala bi početi u ponedjeljak, najavljeno je iz Gradske uprave.

U pitanju je nastavak posla koji je započet prošle godine kada je uspješno realizovana prva faza – rekonstrukcija popularnog “parkića”.

Prema projektnoj dokumentaciji, drugom fazom obnove biće zahvaćena dionica na potezu od rekonstruisanog “parkića” prema prostoru ispred Banskog dvora i Palate predsjednika RS do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici Bana Milosavljevića.

Taj prostor, kako je predviđeno projektom, biće popločan granitnim pločama, uz izgradnju nove rasvjete, oborinske kanalizacije i instalacija. Postojeći drvored će biti zadržan i dijelom obnovljen.

Ova zona, površine oko 2.900 kvadratnih metara, u potpunosti će biti rekonstruisana u moderno šetalište.

Čitav prostor od „parkića“ do prvih ugostiteljskih objekata formiraće prostor trga ispred Palate Predsjednika RS, koji će krasiti mozaik zastave grada Banjaluke sa motivima rijeke Vrbas i tvrđave Kastel, kao i hrast lužnjak, uz prateće svjetlosne efekte.

Prema ranijim najavma iz Gradske uprave ovaj projekt biće nastavljen i dogodine, za kad je planiran ulazak u radove na potezu do Narodnog pozorišta RS.

(Srpskainfo)


Novum
Novum
Novum
Novum