pregled

BANJA LUKA, 05. marta – Učenici Osnovne škole “Branko Ćopić” biće pregledani na novi virus korona, nakon što je za jednog učenika osmog razreda potvrđeno da je pozitivan na ovaj virus.

Gradonačelnik Banjaluke, Igror Radojičić, rekao je da će banjalučki Dom zdravlja danas obaviti preventivne preglede kod učenika.

– Roditelji će biti obaviješteni da dovedu djecu, kako bi bila preventivno pregledana, a riječ je o učenicima odječjenja u koje ide dijete za koje je utvrđeno da je pozitivno na virus – ističe Radojičić.

Radojić podsjeća da je gradski štab od prošle sedmice uveo dnevno praćenje, te da je sada na snazi direktno operativno djelovanje onih organa i službi koji su uključeni u rad doma zdravlja.

– Djeca OŠ Branko Ćopić su jutros vraćena kućama, škola je zatvorena. Nastave neće biti do ponedjeljka. Procjenjivat ćemo situaciju i jutros smo zajedno procijenili da se izvrši preventivni pregled čitavog odjeljenja – ističe Radojičić i dodaje da treba pojačati higijenske mjere – rekao je Radojičić.

– Posebno smo upozorili da starije osobe s hroničnim oboljenjima preventive radi smanje kretanja. Preporučujemo da ne izlaze na javna okupljanja. Jer kod njih koronavirus može imati veće posljedice – naglasio je Radojičić.

(Srpskainfo)