BANJA LUKA, 14. septembra – Zdravstveno stanje četrdesetpetogodišnje Banjalučanke povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi u banjalučkom naselju Vrbanja i dalje je izuzetno teško i priključena je na aparate za mehaničku ventilaciju, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da se nastavlja primjena terapijskih protokola i da su sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem preuranjene.

Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske, Dragana Rakanovića, pacijentkinja B.O. primljena je u stanju politraume sa teškim povredama glave, grudnog koša i trbuha.

Četrdesetpetogodišnja Banjalučanka primljena je u Urgentni centar UKC Republike Srpske u nedjelju u 21.20 časova i hospitalizovana u Klinici UKC-a za anesteziju i intenzivno liječenje.

Vozač iz Banjaluke čiji su inicijali N.D. uhapšen je isto veče zbog sumnje da je pobjegao i zapalio vozilo “golf” kojim je udario i teško povrijedio pješaka B.O. iz tog grada na obilježenom pješačkom prelazu na magistralnom putu u banjalučkom naselju Vrbanja.

N.D. je osumnjičen da je, nakon što je u 20.40 časova “golfom” udario pješaka, zapalio vozilo u Ulici Vladislava Skarića, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave.

(Srpskainfo)