hoteli

BANJA LUKA, 18. decembra – Napomenula je da ovu godinu Banjaluka završava uz najavljen dolazak većeg broja turista iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, čiji boravak je koncipiran tokom vikenda uz obilazak grada.

– Posebno je značajan veliki broj dolazaka organizovanih grupa turista iz Slovenije tokom novogodišnjih praznika u Banjaluci – navela je ona.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić je istakao da je za svaki grad bitna naplata boravišne takse kako bi se  ta sredstva mogla ulagati u razvoj turizma.

– Prošle godine dobili smo status turističkog mjesta i to nam je omogućilo da se iznos boravišne takse poveća s 2 na 2,5 KM. U 2020. očekujemo rast naplate ove takse jer očekujemo i veći broj dolazak turista – rekao je on.

Turisti najbolji ambasadori

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić je rekao da aktuelna administacija čini sve moguće kako bi stvorila bolje uslove za razvoj turizma.

– Za nas je turizam bitan kao privredna grana, a svakog posjetioca vidimo kao potencijalnog ambasadora grada, koji će širiti pozitivne utiske o Banjaluci – kazao je on.

(Srpskainfo)