BANJA LUKA, 05. jula – Banjalučanin D.Š. uhapšen je zbog toga što je pijan i drogiran automobilom “alfa romeo” divljao automobilom, izjavila je portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić.

Policiji je prvo prijavljeno da nepoznata osoba vozilom “alfa romeo” nasilnički vozi.

-Vozilo je neposredno nakon zaprimljene prijave zaustavljeno u banjalučkom naselju Lazarevo. Izvršena je kontrola, kojom prilikom je utvrđeno da je vozilom upravljao D.Š. iz Banjaluke, iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom – pojasnila je Mučibabićeva.

On je zatim podvrgnut ispitivanja na prisustvo alkohola i opojnih droga u organizmu, kojom prilikom je utvrđeno 2,18 g/kg alkohola u organizmu i prisustvo opojne droge spid.

– On je zatim uhapšen. Zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem prekršaja od D.Š. vozilo je oduzeto, te će protiv istog biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu – istakla je Mučibabićeva.Provjerom u službenim evidencijama, utvrđeno je da je navedeni višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 4.770 KM.

(Srpskainfo)


Novum
Novum
Novum
Novum