BANJALUKA, 29. marta – Lica čiji su inicijali D.J. /27/ i M.T. /24/ iz Banjaluke i D.T. /26/ iz Dervente uhapšena su prilikom krađe cigareta iz firme “Adista BiH” u mjestu Trn kod Laktaša, tokom koje je povrijeđen i policajac, rekla je Srni portparol Centra javne bezbjednosti Banjaluka Marija Markanović.

Markanovićeva je istakla da su hapšenje izvršili pripadnici Staničnog odjeljenja Trn juče oko 3.30 časova u Ulici cara Dušana.

Ona je navela da je policija u krađi zatekla lica D.J, M.T. i još jedno koje je uspjelo da pobjegne. Prema njenim riječima, prilikom hapšenja lice D.J. udarilo je u glavu jednog policajca koji je pao na zemlju.

Povrijeđenom policajcu odmah je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Laktaši nakon čega je prevezen u Klinički centar Banjaluka, gdje je zadržan na liječenju. Ljekarskim pregledom utvrđeno je da je policajac zadobio potres mozga i istegnuće vratne kičme.

Izvršenim uviđajem utvrđeno je da su ta lica prije dolaska policije iz firme odvezla razne vrste cigareta u vrijednosti od 6.700 KM. Policija je u neposrednoj blizini objekta pronašla odbačene cigarete u vrijednosti od oko 9.000 KM.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su lica D.J. i M.T. i lice koje je u bjekstvu iznosila cigarete dok je lice D.T. automobilom “pežo” odvozio cigarete, koje su, najvjerovatnije, bile unaprijed prodate.

Nakon završene kriminalističke obrade uhapšena lica su uz izvještaj predata nadležnom Okružnom tužilaštvu zbog počinjenih krivičnih djela teška krađa, napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode učesnika krivičnih djela.

Četvrto lice još se nalazi u bjekstvu.

Policija izražava sumnju da su ova lica u proteklom vremenu na sličan način krala cigarete iz firmi, kioska, prodavnica, benzinskih pumpi i drugih objekata na području Prijedora, Banjaluke i Doboja što će biti ustanovljeno tokom istrage.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Danijelu Topaloviću iz Dervente, koji je glavni trener Bokserskog kluba “Slavija” u Banjaluci, Darku Jariću iz Banjaluke, članu Bokserskog kluba “Slavija” i Mladenu Trubajiću iz Banjaluke.