BANJA LUKA, 21. maja – Adis Bećirović (34) i Selver Smajić (34) uhapšeni su juče na području Banjaluke zbog sumnje da su počinili više krađa, saznaje Srpskainfo.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale osumjičenih, da je policija operativnim radnjama juče oko 10.50 došla do saznaja da su Bećirović i Smajić u prethodnom periodu počinili više krivičnih djela i da se na području Banjaluke kreću automobilom „audi A4“.

– Nakon što je uočeno navedeno vozilo u kojem su se nalazili A.B. i S.S., policijski službenici su izdali svjetlosno i zvučno naređenje da zaustave automobil, na šta su se lica oglušila i dala se u bjeg. Nakon potjere, policajci su ih stigli i uhapsili – pojasnila je Mučibabićeva.

Ona je dodala da su kod njih pronađeni i douzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krađama, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

– Zbog nasilničke vožnje, nepostupanja po naređenju policijskih službenika i vožnje sa nepripadajućim registarskim oznakama protiv S.S. biće podnesen i Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu – rekla je Mučibabićeva.

Prema saznanjima Srpskainfo riječ je o iskusnim kriminalcima koji iza sebe imaju veliki broj krivičnih djela, a koja su počinila u više gradova na području cijele BiH.

-Oni su ovaj put primjećeni prilikom krađe katalizitora sa automobila, poslije čega su se dali u bijeg – dodao je naš izvor.

(Srpskainfo)