kradja

BANJA LUKA, 27. februara – Protiv Bojana Mrđenovića (31) i Dragana Miletića (46) podignuta je optužnica zbog sumnje da su na području Banjaluke počinili 10 krađa, a krali su sve, od skupocjenih viskija do ruževa za usne.

Mrđenović i Miletić su već godinama poznati banjalučkoj policiji i pravosuđu, jer su mnogo puta hapšeni i osuđivani za razna krivična djela.

Optužnicu protiv njih dvojice podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, te je proslijeđena Osnovnom sudu u tom gradu na potvrđivanje.

Prema prvoj tački optužnice, oni su 7. januara u periodu od 11 do 11.30, u Ulici Sime Matavulja u Banjaluci iz prodavnice ukrali 3 flaše viskija „Balentajn“, vrijedne oko 80 maraka. Nakon krađe su otišli do gradske Tržnice, gdje su piće prodali za 30 maraka nepoznatim prolaznicima.

– Samo dan kasnije, Mrđenović je sa rafa prodavnice, koja se nalazi u Ulici Svetozara Markovića, ukrao 3 flaše viskija „Čivas regal“ i „Balentajn“, vrijedne oko 180 maraka – navedeno je u optužnici.

Mrđenović se zatim sa ukradenim flašama uputio prema Novoj pijaci, gdje ih je prodao nepoznatim prolaznicima za 40 maraka.

Viski

Isti dan, Mrđenović je opljačkao još jednu prodavnicu u Ulici Svetozara Markovića. Otišao je do rafe na kojima se nalaze alkoholna pića i ukrao dvije flaše viskija „Canadian Special“, vrijedne oko 35 maraka.

Zatim se opet vratio do Nove pijace i prodao ih za 10 maraka.

Poslije ovih krađa, Mrđenović je mirovao desetak dana, sve do 17. januara. On je tada došao do prodavnice u Ulici Skendera Kulenovića i zaputio se do rafa za alkoholna pića. Tu je ukrao flašu „Jegera“ i dvije boce energetskog pića „Ričard“, ukupne vrijednosti 15,5 maraka.

Patrone za brijanje

Mrđenović je potom 18. januara otišao u prodavnicu u Karađorđevoj, u namjeri da ukrade robu. Ukrao je 13 patrona za brijanje marke „Mach 3 Gillette“, koji su koštali oko  273  marke.

Po oprobanom receptu, on odlazi na pijacu gdje ukradenu robu zatim prodaje za 50 KM.

– Drugi dan, Mrđenović se ponovo vraća u istu prodavnicu odakle je ukrao još 11 patrola za brijanje marke „Gillette“, te jedan patron za brijač „Blue 3 Gillette“ čija je cijena 356 maraka. Sve to je prodao na Novoj pijaci za 40 maraka – pojašnjeno je u optužnici.

Mrđenović je optužen i da je 21. januara iz apoteke u Ulici Dragiše Vasića ukrao tri pakovanja kreme „Dr Ćolić Sensitiv“, koje su vrijedne oko 102 marke.

Šminka

Isti dan je u Ulici Veselina Masleše ukrao 4 para muških bokserica marke „Springfild“, koje su koštale 65 maraka, ali ga je policija zaustavila, pa im je morao ih predati.

Mrđenovića optužnica tereti i da je 24. januara iz prodavnice u Ulici Slobodana Kusturića ukrao više komada artikala namjenjenih za šminkanje, i to 12 „Evelin“ maskara i 5 ruževa za usne „Aura“, čija je vrijednost oko 160 maraka.

– Isti dan i u istoj ulici, Mrđenović je ukrao 9 različitih suhomesnatih proizvoda vrijednih oko 130 maraka, koje je stavio u svoju torbu i pobjegao iz prodavnice. Međutim ukradene proizvode je zatim predao policiji – precizirano je u optužnici.

Oduzimanje imovinske koristi

U optužnici banjalučkog tužilaštva se navodi da je tužilac predložio da se od Bojana Mrđenovića oduzme imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 140 maraka. Ovu korist je ostvario prodajom ukradenih stvari.

– Mrđenović se obavezuje i da oštećenim nadoknadi štetu u ukupnom iznosu od oko 950 maraka, na ime vrijednosti ukradenih stvari. Mrđenović  i Miletić se obavezuju da solidarno nadoknade štetu u iznosu od oko 80 maraka, a da se od istih oduzme imovinska korist u iznosu od 30 maraka – navedeno je u optužnici.

(Srpskainfo)