U toku je izgradnja dijela obostranih trotoara i biciklističkih staza na Istočnom tranzitu, te trotoara na potezu od kružnog toka na Rebrovcu prema naselju Starčevica, uz magistralni put prema Čelincu i Kotor Varošu.

istocni-tranzit-trotoar-440x315

Foto: N.N.

“Na Istočnom tranzitu će biti urađeno 30 metara pješačke i isto toliko biciklističke staze sa obje strane, čime će se povećati bezbjednost pješaka na označenom pješačkom prelazu. Očekujemo da tokom vikenda bude postavljen završni sloj asfalta te popločane pješačke staze na pripadajućem dijelu saobraćajnice. U planu za ovu godinu je da izgradimo obostrane pješačke i biciklističke staze u dužini od oko 400 metara, na dijelu Istočnog tranzita koji je izgrađen tokom prošle godine. Javna nabavka za izbor izvođača je pokrenuta, a istom nabavkom će biti obuhvaćena i izgradnja trotoara i biciklističke staze u Bulevaru Desanke Maksimović, prema kružnom toku na Rebrovcu”, kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Iz nadležnog odjeljenja dodaju da će predstojećeg vikenda biti završeno i stotinak metara pješačke staze od kružnog toka na Rebrovcu prema naselju Starčevica.

Krajem prošle godine, izgrađena je dionica pješačke i biciklističke staze u Dervišima  a ove godine taj posao će biti nastavljen tako što će biti izgrađen jedan kilometar trotoara i biciklističke staze uz centralnu saobraćajnicu u Zalužanima. Pješačka staza će biti širine jedan i po metar, a biciklistička staza širine jedan metar.

U Odjeljenju ističu da će izgradnjom ove staze biti znatano povećana bezbjednost pješaka koji se u velikom broju kreću ovom frekventnom saobraćajnicom, uz koju se nalazi veliki broj poslovnih i stambenih objekata.

(https://www.banjaluka.com/drustvo/ulaganje-u-infrastrukturu-na-istocnom-tranzitu-nicu-nove-biciklisticke-staze/)