Skole

BANJA LUKA, 17. septembra – Srednje stručne škole, njih sedam, dobiće 200.000 KM iz gradskog budžeta za opremanje kabineta praktične nastave, u okviru programa čiji je cilj da učenici dobiju adekvatnu obuku za buduća radna mjesta.

Biće opremljeni stručni kabineti slijedećih škola: Tehnološke, Elektrotehničke, Poljoprivredne, Ugostiteljske, Tehničke, Građevinske i Škole učenika u privredi.

Ugovori o korištenju ove vrste podsticaja danas su i zvanično uručeni predstavnicima srednjih škola, saopšteno je iz Gradske uprave. Pored sredstava iz gradskog budžeta, u opremanje kabineta biće uključene i zainteresovane kompanije, koje su ovaj program prepoznale kao šansu za dobijanje novog, obučenog kadra.

Ovo je druga godina da se iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva za ove namjene.

Direktor Ugostitetljsko – trgovinsko – turističke škole Boris Spasojević, precizirao je da će ove podsticaje iskoristiti za opremanje restorana u okviru škole, koji služi za praktičnu edukaciju učenika.

– Zanimanja poput kuvara, kulinarskog tehničara ili konobara danas su tražena na tržištu rada i siguran sam da ćemo, zahvaljući ovoj pomoći, biti u prilici da adekvatano obučimo učenike – rekao je Spasojević.

(Srpskainfo)