Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas biti česte pojave kiše, pljuskova i lokalnih grmljavina, a mjestimično i obilnijih padavina.

U upozorenju, koje je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, navedeno je da će zapadni Balkan danas biti pod uticajem ciklonske cirkulacije koja će uticati na vremenske prilike.

Javna ustanova “Vode Srpske” izdala je juče upozorenje na mogućnost porasta bujičnih vodotoka zbog najavljenih obilnijih padavina do sutra, te su sve nadležne službe i stanovništvo pozvani da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje s ciljem zaštite ljudi i materijalnih dobara od mogućih bujičnih poplava.

Iz “Voda Srpske” su upozorili građane da zbog najavljenih obilnijih padavina postoji mogućnost porasta bujičnih vodotoka, što može izazvati lokalne bujične poplave.

U saopštenju se podsjeća da je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na obilnije padavine koje se očekuju u noći između nedjelje i ponedjeljka, zatim u ponedjeljak i utorak, u pojasu Banjaluka-Doboj-Sarajevsko-romanijska regija-Podrinje.

(Srpskainfo)