S obzirom na svakodnevno povećan broj pozitivnih na virus korona te primjetno opuštanje kod građana, inspektori će u narednom periodu dodatno pojačati kontrole, poručuju iz Inspektorata RS.

Kontrolama će biti obuhvaćeni svi privredni subjekti u Srpskoj, a sprovodiće ih svi raspoloživi kontrolni organi Inspektorata RS, odnosno, pored zdravstvenih inspektora i svi drugi republički inspektori iz svih inspekcijskih sektora (poljoprivredni, šumarski, veterinarski, vodni, saobraćajni, tehnički, inspektori rada i drugi), ali i opštinski inspektori.

– Od velikog značaja je da poslovni subjekti svoj rad prilagode trenutnoj situaciji i da prevenciju stave na prvo mjesto. Navedeno je važno ne samo u cilju zaštitet korisnika usluga, veći i radi zaštite samih radnika, gdje će naša lična odgovornost biti najbolja preventivna mjera. Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata uz poštivanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona, a u cilju što lakšeg prevazilaženja poteškoća izazvanih pandemijom – navodi se u saopštenju.

U Inspektoratu RS naglašavaju da su, na obostrano zadovoljstvo, u dosadašnjem periodu privredni subjekti pokazali odgovornost i spremnost za saradnju, te prihvatanje svih preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerema kojih se trebaju pridržavati s ciljem nesmetanog rada i suzbijanja širenja bolesti izazvane virusom korona.

Podsjećaju da su, nakon popuštanja restriktivnih mjera i početka rada najvećeg broja djelatnosti, inspektori pojačali nadzor nad pridržavanjem zaštitnih mjera korišćenja i obezbjeđivanja lične zaštitne opreme, poštivanja fizičke distance i sprovođenja mjera dezinfekcije.

(Srpskainfo)