Posljednjih mjeseci u Crnoj Gori je u porastu prostitucija, a to širenje nije spriječila ni epidemija novog virusa korona.

Virus Covid-19 samo je uticao na vrijeme kada se nude usluge, piše podgorički portal Vijesti.me pozivajući se na zvanične podatke.

Kako se navodi, zbog sve većeg siromaštva i gubitka radnih mjesta zbog epidemije, sve je više onih koji nude seksualne usluge, a sve je više slučajeva kada žena na nagovor supruga počinje da se bavi prostitucijom.

Kako prenosi portal, usluge prostitucije su se više nudile tokom dana, kako bi se izbjegle mjere zabrane kretanja koje su važile od proglašenja epidemije.

Direktorka nevladine organizacije “Sigurna ženska kuća” Ljiljana Raičević kaže da je prema njenim saznanjima prostitucija procvjetala posljednjih mjeseci kako se povećava siromaštvo i da su u pitanju “maloljetnice, izbjeglički kampovi”, ali i da je policija znala za neke događaje i da nije reagovala.

Kako je rekla, sve je više slučajeva da je žena primorana da se bavi tim poslom, a kao primjer navela je ženu iz Nikšića, majku četvoro djece, koju je muž alkoholičar primoravao da se bavi prostitucijom, ponekad i za pet evra.

(Nezavisne)