BANJA LUKA, 28. juna – Izgradnja novog parkinga sa 50 parking-mjesta kod tržnice trebalo bi da počne tokom ljeta, a u toku je analiziranje i planiranje gradnje ovog parkinga, potvrdio je za “Nezavisne” gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, na taj način će biti povećan broj parking-mjesta, s obzirom na to da je u skorijem periodu planirano izmještanje nekih parkinga u užem centru grada.

“Upravo zbog toga što se postavlja pitanje da li će nedostajati broj parkinga u gradu, radimo analizu dodatnih parking-mjesta kod tržnice”, rekao je Stanivuković.

Ističe da je potrebno da se uredi plato ispred stepenica, u dijelu koji se spušta od Gospodske ulice prema tržnici, koji je sada neuređen, a prema njegovim riječima, nakon uređenja na tom mjestu bilo bi dodatnih 50 parking mjesta.

“Planirano je da tokom ljeta dođe do određenih promjena. Svakako je važna sjednica Skupštine grada koja će se održati u julu, na kojoj će govoriti o ovim promjenama”, rekao je Stanivuković.

Izgradnjom novog parkinga će, kako navodi, biti obezbijeđeno da svi koji rade u užem centru grada i tu se parkiraju imaju dovoljan broj mjesta za parkiranje.

Građani koji su zaposleni u centru sa odobravanjem gledaju na izgradnju parkinga, jer, kako kažu, nekada nemaju gdje parkirati vozilo, što im pravi problem.

“S obzirom na to da radim u centru grada, a putujem automobilom, ponekad ne mogu naći slobodno parking mjesto, zbog čega se zna desiti da zakasnim na posao. Vjerujem da bi izgradnja ovog parkinga mnogo značila svima nama”, kazala je Dragana S.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivukoviće je ranije istakao da će uporedo, kako budu određena parking-mjesta pretvarali u biciklističke staze, u užem centru grada dodati takođe još mjesta za parkiranje.

Tada je rekao i da će, kada dođe do toga da “Krašev” parking bude pretvoren u trg na kojem će biti centralno spomen-obilježje, uporedo kod Paskoline ciglane biti građen novi parking.

Osim ovoga, kako je ranije kazao, ići će i sa idejom da u Srpskoj ulici, umjesto sadašnjih parkinga, naprave biciklističke staze.

(Nezavisne)