BANJA LUKA, 13. novembra – Banjaluka se priprema za obilježavanje zimskih praznika, a osim predivnih dekoracija, bajkovitog ambijenta, Banjalučane i sve posjetioce ove godine očekuju i sjajna dešavanja u gradu.

Poručila je ovo savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja je najavila da će i ove godine u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom biti organizovan zimski market u Parku „Petar Kočić“.

– Pod novim nazivom „Zimzobal“ naši sugrađani i turisti će imati priliku da uživaju u bogatoj ponudi zimskog marketa. Svečano otvaranje planirano je za 1. decembar kada sve posjetioce očekuje sjajan muzički i zabavni program, puštanje lampiona, maskote, kao i program za najmlađe – istakla je Šukalo.

Ona je rekla da će tokom mjeseca decembra na ovoj lokaciji biti organizovani nastupi banjulučkih zvijezda, dok će uskoro biti poznati i izvođači koji će Banjalučane zabavljati u novogodišnjoj noći, kao i 1. januara za tzv. reprizu.

Takođe je rekla da će Banjaluka svakako tradicionalno organizovati i proslavu Badnjeg dana kao i proslavu Pravoslavne nove godine.

– Tokom zimskih praznika očekuju vas sjajna atmosfera i prekrasan ambijent, prava zimska bajka – istakla je Šukalova, te dodala da će Grad Banjaluka za potrebe ukrašavanja glavne gradske saobraćajnice nabaviti novi nakit.

Najavila je i jedan potpuno novi koncept i program za mlade, koji će biti organizovan u Domu omladine.

– Ove godine donosimo još jednu novinu, a to je program „Zima u Domu omladine“ koji realizujemo uz podršku prijatelja našeg grada i koji je namijenjen za mlade. Želimo da svojim aktivnostima uljepšamo praznike svim generacijama – zaključila je Šukalo.

(Srpskainfo)