BANJALUKA, 06. aprila – Istraga protiv četvorice suspendovanih inspektora Centra javne bezbjednosti Banjaluka, koje sumnjiče da su prodavali heroin i marihuanu, završena je i Specijalno tužilaštvo RS uskoro će protiv njih podići optužnicu, saznaje nezvanično “Glas Srpske”.

Izvor blizak pravosuđu je rekao da će za trgovinu drogom biti optuženi Srđan Radulović (29), Ognjen Stijak (29) i Marko Kovačević (29) kao i Slavko Đurić. Sva četvorica su uhapšena 16. oktobra prošle godine.

Radulović, Stijak i Kovačević se nalaze u pritvoru koji im ističe 16. aprila. Đurić se brani sa slobode. Osim za trgovinu drogom inspektore terete za još neka krivična djela.

U Specijalnom tužilaštvu u petak su kazali da mogu samo da potvrde da će do 16. aprila tužilaštvo donijeti svoju odluku o ovom predmetu.

Inspektore sumnjiče da su obavljajući svoj posao u vezi sa istragom trgovine drogom privodili osumnjičene. Potom su od njih uzimali drogu za sebe. Pretresali su im stanove i tjerali su ih da rade za njih i preprodaju drogu. Ako to ne bi uradili, tukli su ih i podmetali im dokaze govoreći da će dobiti po pet godina zatvora.