BANJA LUKA, 24. septembra – Mještani Banjaluke koji stanuju u Srpskim Toplicama ili prolaze kroz to naselje, žale se na veliki broj rupa koje se nalaze u ulici Manjačkih Ustanika i tako otežavaju saobraćaj.

Navedena ulica je glavna obilaznica kroz koju turisti dolaze ili prolaze kroz grad na Vrbasu, a slika koja ih, zbog stanja u kojem se ulica nalazi, dočeka nije nešto što bi ih ponovo navelo da dođu u Banjaluku.

Banjalučani koji često ovaj put koriste kažu da je pomenuta dionica najlošija saobraćajnica u cijelom gradu, a od velikog je značaja za grad jer se radi o magistralnom putu.

“Poseban je problem onima koji prvi put prolaze ovom ulicom pa ne znaju gdje se rupe nalaze, a kada kiša pada one su skoro i neprimjetne, što nije ni malo jednostavno i može biti loše po automobil”, kažu nam mještani ovog naselja.

Slađana Gajić, mještanka koja svakodnevno prolazi navedenom dionicom kaže da se svakog dana susreće sa otežanim odvijanjem saobraćaja.

“Razlog su brojna ulegnuća na putu, izbočine. Smatram da je ova dionica puta odavno trebalo da bude rekonstruisana ili bar uvrštena u program za rekonstrukciju s obzirom na veliki protok saobraćaja”, navela je Gajićeva.

Ove godine planirana rekonstrukcija 500 metara ulice

Iz preduzeća “Putevi RS” kazali su nam da je na dionici magistralnog puta M16 koji prolazi kroz Banjaluku, planirana rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od kružnog toka kod Gimnazije prema Srpskim Toplicama.

“Rekonstrukcija će podrazumijevati sanaciju kolovozne konstrukcije, a radove će izvoditi preduzeće “Niskogradnja” Laktaši. U narednom periodu izabrani izvođač treba da obezbijedi dokumentaciju neophodnu za početak radova i izmjenu režima saobraćaja, nakon čega će zvanično biti uveden u radove”, kažu u Putevima RS.

Dodaju da je za preostalu dionicu magistralnog puta M16 u dužini od 2,6 km urađena projektna dokumentacija, ali radovi nisu predviđeni “Planom poslovanja za 2020. godinu” za realizaciju u ovoj godini.

(Banjaluka.com)