BANJA LUKA, 13. maja – U Policijskoj upravi Banjaluka danas su promovisani kadeti 22. klase Policijske akademije i 8. klase Specijalne antiterorističke jedinice koji su uspješno završili školovanje i četvrtog maja počeli pripravnički staž u ovoj upravi.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević istakao je da je ova generacija kadeta, uprkos pandemiji virusa korona i specifičnim uslovima, uspješno završila školovanje.

– Pripravnički staž u policijskim upravama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske započelo je 348 kadeta – 324 muškaraca i 24 žene, od kojih su 22 kadeta uspješno završila obuku na Policijskoj akademiji za Specijalnu antiterorističku jedinicu – rekao je novinarima Kostrešević.

Načelnik Uprave za policijsku obuku MUP Srpske Mile Šikman naglasio je da policijska obuka ima tri faze.

– Prva faza se realizuje u Policijskoj akademiji gdje su imali više od 700 nastavnih časova. Sada su u drugoj fazi koja se odnosi na šestomjesečni pripravnički staž, a nakon toga će raditi na polaganju stručnog ispita -pojasnio je Šikman i podsjetio da MUP intenzivno podmlađuje policijski sastav.

(Srpskainfo)