kradja

BANJA LUKA, 14. oktobra – Provalnik je usred dana upao u stan u banjalučkom naselju Starčevica te ženi u poodmakloj trudnoći iz hodnika ukrao torbu s novčanikom i dokumentima.

Krađa se desila nedavno u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića u popodnevnim satima, a budući da tada obično ljudi dolaze s posla i borave u kući, ulazna vrata stana nisu bila zaključana.

Kako je ispričala opljačkana trudnica, koja nije željela da joj se otkriva ime, u trenutku krađe bila je u kuhinji, a lopov je pobjegao prije nego što je uspjela da ga vidi.

– Dok sam pripremala ručak u kuhinji, čula sam škripu ulaznih vrata, a dok sam stigla do hodnika, vrata stana bila su širom otvorena. Vidjela sam da mi nema torbe, koja inače visi u hodniku. Ubrzo je muž stigao s posla i pozvali smo policiju – rekla je šokirana trudnica.

Ističe da ipak slučaj nije prijavila jer joj je rečeno da mora lično doći u stanicu i popuniti prijavu o ovom krivičnom djelu.

– To smo i namjeravali učiniti, ali torba je ubrzo pronađena na prvom spratu zgrade. Falio je samo novčanik, a dokumenti koje obično držim van novčanika bili su tu – kaže trudnica.

Dodaje da joj je doktor propisao mirovanje i da je zbog zdravlja djeteta odustala od odlaska u stanicu policije i potrage za provalnikom.

U novčaniku je bilo, kako ističe, nešto manje od 50 KM i bankovna kartica, koja je ubrzo blokirana.

– Znam da postoje mnogo teža krivična djela i da je ovaj narod opljačkan s raznih strana. Međutim, upadanje u pola dana u nečiji stan i ovakva vrsta krađe mogu ostaviti teški šok na oštećenog. Savjetujem građane da budu oprezni kako im se nešto slično ne bi dogodilo – kaže sagovornica Nezavisnih.

(Nezavisne)