BANJA LUKA, 17. aprila – Programom aktivnosti obilježavanja 22. aprila Dana grada, utvrđeno je da će prve događaji započeti 19. aprila, kada su planirani prvi prijemi kod gradonačelnika, dok će Svečana akademija biti održana 22. aprila, sa početkom u 11 časova.

Saopšteno je to nakon jučerašnjeg sastanka Organizacionog odbora za proslavu i obilježavanje Dana grada na kojem su usvojeni Program aktivnosti, finansijski plan potreban za realizaciju planiranih aktivnosti, te su imenovani koordinatori zaduženi za nesmetanu realizaciju brojnih događaja i manifestacija.

Potvrđeno je da će na ovoj svečanosti prisustvovati predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić kojem će, tom prilikom, biti uručeno najveće gradsko priznanje “Ključ grada“.

– Svečano obilježavanje i proslava Dana grada trajaće oko dvije nedjelje, što znači da će svečanost trajati i tokom maja, a uglavnom se radi o manifestacijama koje će biti održane na otvorenom, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka – rekli su u Gradskoj upravi.

Podsjetili su da je gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je najavio da će povodom Dana grada biti prezentovan prednacrt Urbanističkog plana Banjaluke, ali i da će građanima biti predstavljeno više od 30 novih projekata važnih za grad, poput humanih parkinga, kampanje podizanja svijesti o korištenju bicikala kao prevoznog sredstva, nove govornice na Trgu Krajine i mnogih drugih.

– Tim povodom, sve gradske službe intenzivno rade kako bi upriličile najljepši rođendan našem gradu. Naime, radi se na intenzivnom čišćenju, uređuju se zelene površine, obnavlja se horizontalna saobraćajna signalizacija, označavaju se mjesta “humanih parkinga“ , a Gospodska ulica je odjevena u novo cvjetno ruho, koje je izazvalo oduševljenje brojnih sugrađana – precizirali su u Gradskoj upravi.

Pozivali su građane da se pridruže obilježavanju tako što će fotografisati neke od  dijelova grada i podijeliti ih putem društvenih mreža Instagram i Fejsbuk uz hešteg #ApriluBL i #NovaBL.

(Srpskainfo)