U Republici Srpskoj za vikend će biti promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i najvišom temperaturom vazduha od 14 do 19, na sjeveru i jugu do 21 stepen Celzijusov, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru biće pretežno do potpuno oblačno na krajnjem sjeveroistoku i istoku, a u ostalim predjelima pretežno vedro uz moguću maglu oko rijeka i po kotlinama.

Tokom dana, oblačnost sa sjeveroistoka zahvatiće i jugoistočne krajeve, a do uveče i nešto više sjevernih predjela, dok će u ostalim predjelima biti pretežno sunčano.

Vjetar će biti slab do umjeren, pretežno sjevernih smjerova, na jugu bura.

Jutarnja temperatura vazduha biće od šest do 11, u višim predjelima od dva stepena, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu do 20, na planinama od devet stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 1. novembra, ujutru će biti promjenljivo do pretežno oblačno na sjeveru i istoku, u ostalim predjelima sa umjerenom oblačnošću. Po kotlinama i riječnim dolinama sa maglom.

U Semberiji i Podrinju, te Sarajevsko-romanijskoj regiji biće uslova za slabu kišu ili rosulju.

Tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na jugu sunčano, a povećana oblačnost očekuje se na planinama na istoku i Podrinju.

Jutarnja temperatura vazduha biće od šest do 11, u višim predjelima od tri, a najviša dnevna od 14 do 19, na sjeveru i jugu do 21, te na planinama od 11 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 2. novembra, ujutru će u većini predjela biti umjereno oblačno, po kotlinama i riječnim dolinama sa maglom.

Tokom dana biće sunčano i prijatno jesenje vrijeme, a prema večeri očekuje se povećanje oblačnosti sa sjeverozapada.

Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do 10, u višim predjelima od dva stepena, a najviša dnevna od 13 do 18, na sjeveru i jugu do 20, a na planinama od 11 stepeni Celzijusovih.

(Srpskainfo)