BANJA LUKA, 27. marta – Vakcinacija protiv virusa korona za stanovništvo starije od 65 godina od ponedjeljka, 29. marta nastavlja se u hali “Banjalučkog velesajma”.

“Taj dan se isključivo vakcinišu građani koji su pozvani na vakcinaciju protiv korona virusa. Imunizacija ove prioritetne grupe Banjalučana, u masovnijem obimu, počinje u 09:00 časova”, saopšteno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Dodaje se da će sve osobe starije od 65 godina, koje su se prijavila za vakcinaciju protiv virusa korona, biti blagovremeno obaviještene o svom terminu vakcinacije putem timova porodične medicine

“Važno je napomenuti da se prilikom masovne vakcinacije u hali ‘Banjalučkog velesajma’  trebaju poštovati sve epidemiološke mjere propisane od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Sve mjere koje sporovodimo imaju za cilj smanjenje rizika od prenošenja virusa kako između građana koji će dolaziti na imunizaciju tako isto i među zdravstvenim radnicima i svim drugim akterima u procesu masovne vakcinacije”, ističe se u saopštenju.

(Nezavisne)